Arbitrage vragen

Voor wie is de verplichte scheidsrechterscursus bedoeld?
  1. Voor alle junioren vanaf de B-categorie.
  2. Voor alle senioren die nog geen scheidsrechterskaart hebben.
  3. Voor niet hockeyende ouders die hockeyende kinderen (vanaf de benjamins) hebben.
Opleiding

Wat zijn de kosten voor de e-learning en het scheidsrechtersexamen? 
Als bijdrage voor de kosten die de KNHB in rekening brengt wordt 10,- doorbelast.

Wanneer kan ik mijn scheidsrechtersexamen doen? 
Er is aan het begin van het seizoen gedurende 4-6 weken wekelijks een examenmogelijkheid. Dit zal voor sommige teams samenvallen met een training. Coaches en het Bestuur zijn hiervan op de hoogte. De voorbereiding voor het examen gebeurt met behulp van e-learning. De junioren zullen hiervoor via de mail per team worden opgeroepen. Ook de spelende senioren zullen actief worden benaderd of kunnen zich zelf aanmelden via [email protected]  
Na bevestiging van deelname zal 3 weken voor het examen de code voor de e-learning vanuit de KNHB worden toegestuurd vanaf [email protected] Na 30 dagen worden de gegevens van de cursisten weer uit het systeem gehaald (ivm de wet op de privacy) en kan de inlogcode niet meer gebruikt worden.

Ik heb mijn e-learning code niet ontvangen, wat nu? 
De inlogcode voor de E-learning wordt verzonden vanaf [email protected]. De ervaring leert dat deze mails soms in de spam box belanden. Wanneer ook daar de mail niet gevonden wordt, kan via http://knhb.returnontalent.nl   worden ingelogd met het mailadres en klikken op 'gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?'. Per mail ontvang je dan een nieuw wachtwoord. Elke cursist moet een eigen mailadres hebben: helaas kunnen we slechts één mailadres per cursist aan de KNHB doorgeven. Wij gebruiken daarvoor het eerste e-mailadres dat in LISA bekend is. Naar dit mailadres sturen wij ook de eerste informatiemail.

Kan de e-learning op een iPad worden gedaan? 
Nee, gebruik van een iPad is helaas (nog) niet mogelijk.

Ik kan de e-learning niet openen, wat nu? 
Je kunt de cursus volgen in Internet Explorer, Chrome en Firefox. Gebruik dan wel de standaard instellingen voor een goede werking. Het gebruik van popups en cookies moet zijn toegestaan, anders kan je de modules niet doorlopen ( blanco pagina). Bij het gebruik van een Mac (browser Safari), zorg dan dat je Silverlight hebt geïnstalleerd anders werkt de cursus niet. Gebruik op een I-pad is helaas (nog) niet mogelijk.

Hoe ontvang ik na het behalen van mijn examen de scheidsrechterskaart?
De kaarten voor de junioren en de senioren zullen in persoon worden overhandigd.

Wat zijn de consequenties als een jeugdlid geen kaart heeft gehaald?
Vanaf B-categorie zijn junioren verplicht hun kaart halen. Wanneer dit niet gebeurt binnen de periode van 4-6 weken aan het begin van het seizoen waarin wekelijks het examen wordt aangeboden, zijn zij niet speelgerechtigd. De handhaving hiervan gebeurt door het bestuur. 

Waarom moet ik een scheidsrechterscursus doen als ik zelf niet hockey?
 Omdat je kinderen hebt die wel hockeyen. Begrip en kennis van de regels van het spel zijn onontbeerlijk om in goede sfeer te sporten en aan te moedigen. Zowel voor spelers, begeleiders als ouders.

Is er ook een mogelijkheid tot het doen van een herexamen?
In principe wordt er aan het begin van het seizoen over een periode van ongeveer zes weken examens georganiseerd voor junioren en spelende senioren. Dit zou genoeg gelegenheid moeten bieden om het examen te halen, maar in geval van nood nog zelfs een tweede maal examen te doen. Later in het seizoen zullen er examen mogelijkheden worden georganiseerd voor trim leden en niet-spelende ouders van jeugdleden. Communicatie hierover zal plaatsvinden via de site en nieuwsbrief.

Ik heb mijn kaart lang geleden gehaald. Is er ook een opfriscursus?
Later in het seizoen wordt een opfriscursus georganiseerd. Communicatie hierover vindt plaats via de site en nieuwsbrief.

Ik ben mijn kaart kwijt, wat nu? 
Iedere speler moet zijn/haar kaart kunnen tonen aan de aanvoerder. Je bent verplicht een vervangende kaart aan te vragen. Deze kaart kost 15,- en kan via [email protected] aangevraagd worden.

Ik ben mijn kaart vergeten. Waar kan ik mijn nummer vinden?
Je kaartnummer kun je vinden in LISA, de Gooische Gids (exemplaren achter de bar en in de bestuurskamer) en staat ook in de e-mail die je ontvangt als je opgesteld wordt.


Begeleid Fluiten

Waarom begeleid fluiten na het behalen van je scheidsrechterskaart? 
Het belangrijkste doel is de beginnende scheidsrechter te helpen bij het leren fluiten. Bedoeling is om de scheidsrechter meer zelfvertrouwen te geven waardoor hij ook meer plezier krijgt in het fluiten. Bij het begeleiden gaat het er om de beginnende scheidsrechter over mogelijke‘fluitangst' heen te helpen. Daarnaast om de minder sterke punten te verbeteren en de sterke punten verder te ontwikkelen. Vanzelfsprekend zal hierdoor zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de arbitrage verbeteren.

Is de begeleiding verplicht?
Begeleiding is verplicht voor startende scheidsrechters. Zodra je begeleider overtuigd is van je spelinzicht en het aandurft om zelfstandig te fluiten wordt je zonder begeleiding opgesteld.

Hoe vaak word ik begeleid?
In beginsel word je gedurende één wedstrijd begeleid tenzij je begeleider of jijzelf aangeeft behoefte te hebben aan extra begeleiding.

Wie zijn deze begeleiders?
Begeleiders zijn ervaren clubscheidsrechters, CS+ en bondscheidsrechters.

Kan ik zelf aangeven door wie ik begeleid wil worden?
Dit is zeker mogelijk; indien je bijvoorbeeld door je vader/moeder begeleid wilt worden, kun je dit aangeven.

Kan ik me opgeven als begeleider?
Heel graag! Naast goede inhoudelijke kennis van zaken voor alle begeleiders is sociale vaardigheid een belangrijke eis. Een begeleider moet in de schoenen van een beginnende clubscheidsrechter kunnen staan en niet vanuit zijn eigen belevingswereld de wedstrijd bekijken. Motiverend begeleiden is zeer belangrijk. Voor aanmeldingen en/of vragen: [email protected]

Hoe vaak moet ik fluiten per jaar? 
Dat hangt er vanaf hoeveel teams er zijn die gefloten moeten worden. In beginsel kun je er vanuit gaan dat je 2 tot 5 maal per jaar opgesteld zal worden.

Wie fluit wie? 
Junioren fluiten alleen op zaterdag: zij fluiten nooit seniorenteams. Senioren teams fluiten elkaar. Senioren fluiten daarnaast het team van hun kinderen op zaterdag.

Wie maakt de scheidsrechtersindeling?
De indeling van de scheidsrechter gebeurt door vaste commisieleden van de Arbitragecomissie. De indelers voor de zaterdag zijn te bereiken via [email protected] en voor de zondag [email protected].

Wat als ik niet kan fluiten op het ingedeelde tijdstip?
Als je niet kunt fluiten, dien je zelf voor vervanging te zorgen. Als je dit niet doet en niet komt opdagen,word je 2x achter elkaar opgesteld worden om te fluiten.

Kan ik aangeven welke wedstrijd ik wil fluiten?

Je kunt aangeven welke wedstrijd je wil fluiten, en je kan ook aangeven wanneer je verhinderd bent om te fluiten, bijv ivm eindexamen. Het doorgeven hiervan kan per mail naar: [email protected] of mailto:[email protected].

Kan ik ook moeilijkere wedstrijden gaan fluiten?
Als je fluiten leuk vindt, en je wil meer uitdaging hebben met het, geef dat dan door per mail via [email protected] of [email protected]. Kijk ook eens naar CS+.

Welke niveaus zijn er, wat is de indeling en hoe kan ik deze beïnvloeden?
Er zijn zes niveaus: 
  1. Bondsscheidsrechter
  2. CS+ (geslaagden en degene in opleiding voor CS+)
  3. Clubscheidsrechter A
  4. Clubscheidsrechter B
  5. Beginner
  6. Niet ingedeeld
Als je je kaart hebt gehaald, wordt je eerst begeleid. Je krijgt dan status 6. Na je begeleiding krijg je status 5. Afhankelijk van je ontwikkeling van de fluitniveau ga je naar status 4. Als je naar status 3 wil, vraag dit aan via [email protected] en dan komen we kijken en wordt je beoordeeld.

CS+ (ClubScheidsrechter +)

Wat is CS+?
Voor die clubscheidsrechters die zich na het behalen van de CS-kaart verder willen bekwamen in het fluiten van hockeywedstrijden, heeft de KNHB de CS+ opleiding ontwikkeld. De CS+ opleiding is een praktijkgerichte opleiding, die wordt verzorgd door een door de KNHB opgeleide leercoach. Op Gooische zijn dat Frank van Delft en Frank Wyers.

Hoe lang duurt deze opleiding?
De opleiding duurt gemiddeld een (half) seizoen. Dit is mede afhankelijk van de beschikbaarheid van de cursist (hoe vaak kan hij fluiten) en hoe snel hij leert.

Hoe vaak per jaar start de opleiding?
In principe tweemaal per jaar, in september en na de winterstop.

Kan iedereen zich opgeven voor CS+?
Ja, iedereen kan zich opgeven. Voor de aanvang van de opleiding zal je een wedstrijd moeten fluiten waarbij er gekeken wordt naar de haalbaarheid van de cursist.

Hoe en bij wie kan ik me aanmelden voor CS+?
Je kunt je aanmelden bij Merel van Deursen en Elise van der Putten per mail [email protected]

Zijn er kosten verbonden aan de opleiding CS+?
De opleiding is gratis, de kosten voor de nieuwe scheidsrechterskaart worden door de club betaald.

Waar kan ik verdere informatie vinden over CS+?
Verdere informatie vind je op de website van de KNHB via deze link. Of op de website van Gooische onder Arbitrage en per mail via [email protected].

 

Sponsor voucher van de maandFotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


NieuwbouwCam


Nieuwbouw


Vouchers

Rabobank sponsor

Volvo clubbonus

Gooische Sponsor Vouchers

Agenda van de week

9-12 ALV Gooische
12-12 GBC on ice
Meer agendapunten

Agenda van de week

9-12 ALV Gooische
12-12 GBC on ice

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 5 maart 2022 
08:00  Charlot van Stigt Thans Barmedewerker 
08:00  Kristel Busscher Barmedewerker 
08:00  Ouders/verzorgers van Victor Bretveld Barmedewerker 
11:15  Ouders/verzorgers van Joost van Bentum Barmedewerker 
11:15  Marielle Sas Barmedewerker 
11:15  Ouders/verzorgers van Nepomuk von Below Barmedewerker 
14:30  Ouders/verzorgers van Myrthe Rademaker Barmedewerker 
14:30  Ouders/verzorgers van Jackie Stam Barmedewerker 
Meer diensten

Vandaag jarig

Georgina Wolt
Cedric Haarmans
Tjeerd Lenters
Meer verjaardagen

Facebook