Algemeen Nov
12

Erelid Piet van Kleeff (91) overleden

Ons bereikte deze week het verdrietige bericht van het overlijden van ons erelid en oud-voorzitter van Gooische, Piet van Kleeff (1927-2018). 

Piet was een echte Gooische-man: heeft zelf in Gooische Heren1 gespeeld, vele jaren bestuurslid, gouden kroondrager, de 100e Vriend van Gooische en met recht erelid van Gooische. Met een korte tussenpauze is hij bijna een kwart eeuw (!) actief betrokken geweest als bestuurslid, waarvan maar liefst 13 jaar als voorzitter van Gooische. Tot op het laatst bleef Piet op zondag Gooische Heren 1 aanmoedigen. De foto is hier nog een stille getuige van. 

Namens alle Gooische leden wensen wij zijn echtgenote, zijn kinderen en zijn kleinkinderen en alle familieleden en vrienden veel sterkte toe met het verlies van deze hele bijzondere man.

Désirée Theyse
Voorzitter GHC


In memoriam, geschreven door Reina Kroese (erelid en erevoorzitter van Gooische)

Piet van Kleeff 1927-2018

Een schrok ging door mij heen toen ik het bericht kreeg van zijn overlijden, wetende dat hij ziek was, maar toch…als je zo lang samen met iemand actief bent geweest voor het "goede doel”: De Gooische, dan doet het je wel wat. Piet is als jongetje van 11 jaar lid geworden van de Gooische Hockey Club. En dat heeft de Gooische geweten!

De veertiger (oorlogs)jaren zal ik maar buiten beschouwing laten, maar na 1945 begon de opbouw. Piet hockeyde en was blijkbaar goed, zodat hij in de jaren ‘50 al in Heren 1 speelde  Eerst volgde degradatie, maar in 1951 promoveerde Heren 1 weer naar de promotieklasse en in 1960 naar de overgangsklasse. Zijn organisatorisch vermogen bleef niet onopgemerkt. Zo was hij van 1950-1954 secretaris en van 1958-1960 penningmeester, waarna in 1961 het voorzitterschap van zijn illustere voorganger Karel Houtzager overnam. Hij bleef voorzitter tot 1974!

In zijn bestuursperiode vonden er veel verbouwingen – veelal in eigen beheer – plaats in en om het oude clubhuis, daterend uit 1933. Dat Piet ook creatief was getuige het feit dat hij een goedkope oplossing wist voor nieuwe plafondlampen. Hij kocht bij een mandenwinkel in de buurt van Artis -  op weg naar huis na een drukke werkdag – een flink aantal rieten stofmandjes, liet in de bodem een opening maken voor een lampenfitting en zie daar: vele jaren hebben Piet’s stofmandjes ondersteboven ons clubhuis verlicht. Bij zijn aftreden als voorzitter in 1974 is hij op onze Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering tot Erelid benoemd. En met recht ERE!

Margon, kinderen en kleinkinderen, veel sterkte, maar weet dat Piet een warm plekje in het hart van Gooische heeft.

Reina Kroese
Nieuws afbeelding

Nieuwbouw


Sponsor voucher van de maand


Doxflow sponsor maand okt2020

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Vouchers

Rabobank sponsor

Volvo clubbonus

Gooische Sponsor Vouchers

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 28 november 2020 
07:45  Livia Bolk Wedstrijdtafel 
07:45  Eva Verhage Wedstrijdtafel 
08:00  Ouders/verzorgers van Felipe Kort Barmedewerker 
08:00  Hanneke van den Heuvel Barmedewerker 
08:00  Ouders/verzorgers van Olle Crijns Barmedewerker 
10:30  Jet Elffers Wedstrijdtafel 
10:30  Juul Mulder Wedstrijdtafel 
11:15  Bernd-Jan Sanson Barmedewerker 
Meer diensten

Vandaag jarig

Adriaan Sieking
Adeline Loudon
Irène Klapper
Meer verjaardagen

Facebook