Algemeen Mei
12

In memoriam Jan Hendrik Roelofsz (10 april 1937 – 27 april 2020)

Donderdag 30 april werd ik door Bart opgebeld, die me vertelde dat Jan Hendrik de 27e was overleden. Hoewel ik wist dat zijn gezondheid de laatste tijd te wensen overliet, kwam die mededeling voor mij toch als een schok, want Jan Hendrik en ik waren bijna 70 jaar bevriend met elkaar.

 

We leerden elkaar in 1950 kennen zowel bij de Gooische als op het Willem de Zwijger lyceum. Op school hadden we weinig contact met elkaar. Niet alleen was hij een jaar ouder dan ik en zat hij dus een klas hoger, maar bovendien deed bij HBS en ik gymnasium.

 

Op het hockeyveld hadden we meer met elkaar te maken. Toen ik in 1950 ging hockeyen waren er slechts twee jeugdelftallen bij de jongens. En dan moesten Hans Jolles en Pim Dieperink, die op zondag al in de senioren speelden, op zaterdag met de jeugd meedoen, anders waren er niet genoeg spelers.

Toen ik begon speelde Jan Hendrik al een jaar. Hij zat in jongens A, terwijl ik zou beginnen in B. In die tijd werd er geselecteerd op speelsterkte en niet op leeftijd. In elk elftal zaten dus spelers van 12 t/m 17 jaar. Vlak voor de eerste wedstrijd brak één van de jongens van jongens A zijn been en kon dus niet spelen. Door mijn broer Theo, die toen jeugdleider van de jongens was, werd gevraagd of ik mee wilde doen. Ik zei daarop natuurlijk geen nee en sinds die tijd hebben Jan Hendrik en ik een jaar of twintig bijna elk seizoen in hetzelfde team gespeeld. In dat eerste A-elftal zaten onder meer verder nog: Hugo Zwenk, Rob Salomons, Lodie Verwoerd, Jan Tiernego, Eduard Kraayenbrink, Dick Kolkman en Karel Nordeman. In latere jaren kwamen hier nog bij: Wim van Vliet, Jan en Wim Bijvoet, Albert Holderbusch, Karel Houtzager en Rob Frese.

Een groot aantal van deze mensen stroomden via heren 3, waarin Arie v.d. Esch de scepter zwaaide, door naar Heren 1. Dat gebeurde ook met Jan Hendrik en mij. Na ruim tien jaar in het eerste te hebben gespeeld, maakten we ook samen een aantal jaren deel uit van Veteranen A en nog weer later van Veteranen LX.

 

Behalve hockeymaatjes waren Nen (zoals hij genoemd werd door zijn broertjes en vrienden) en ik ook goede vrienden van elkaar. Zo kwam ik regelmatig op zaterdagavond, toen hij nog op de ’s Gravelandscheweg woonde, bij hem en zijn ouders. We keken dan televisie of speelden een spelletje kaart. Dit kaartspelletje heette ‘Lanteren’. Hoe het spelletje precies ging weet ik niet meer. Je kon er de hele avond zoet mee zijn en had dan aan het einde van de avond een paar guldens gewonnen of verloren. Daarnaast zijn Jan Hendrik en ik getuige geweest bij elkaars huwelijk.

 

De laatste jaren werd het contact steeds minder frequent en zagen we elkaar eigenlijk alleen nog maar tijdens de Hollandse Hap op de Gooische. Ook dit behoort nu helaas tot de verleden tijd.

 

Nen, ouwe makker, ik zal je missen.

 

Rust in vrede

 

Frits Hondius


Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Nieuwbouw


Sponsor voucher van de maand


Doxflow sponsor maand okt2020

Vouchers

Rabobank sponsor

Volvo clubbonus

Gooische Sponsor Vouchers

Agenda van de week

28-11 Mogelijkheid om bitjes te 'happen'

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 28 november 2020 
07:45  Livia Bolk Wedstrijdtafel 
07:45  Eva Verhage Wedstrijdtafel 
08:00  Ouders/verzorgers van Felipe Kort Barmedewerker 
08:00  Hanneke van den Heuvel Barmedewerker 
08:00  Ouders/verzorgers van Olle Crijns Barmedewerker 
10:30  Jet Elffers Wedstrijdtafel 
10:30  Juul Mulder Wedstrijdtafel 
11:15  Bernd-Jan Sanson Barmedewerker 
Meer diensten

Vandaag jarig

Cato Bloemen
Jeroen Groenendijk
Filippa Titulaer
Meer verjaardagen

Facebook