Tophockey Sep
7

Goede seizoenstart Dames en Heren 1 !

Wageningen D1-Gooische D1: Ruststand 0 - 3; Eindstand 1 - 4. Het was zes maanden geleden, op 8 maart om precies te zijn, dat ik mijn favoriete team had zien spelen. Vandaag bracht het mij naar Wageningen, alwaar ik veel nieuwe gezichten tegen kwam.
Dat er door Corona of beter gezegd COVID-19, veel veranderd is in de wereld, moge duidelijk zijn. Dat die veranderingen ook D1 van Gooische had getroffen, was niet verwacht. Tenminste niet door mij. Geen Daniëlle in het doel, geen Nikki met haar machtige lange bal en geen tweeling Wolters meer op het middenveld. Bij navraag aan enkele andere vaste supporters, kreeg ik te horen dat maar liefst elf speelsters het nest hadden verlaten. Ik telde ongeveer evenveel nieuwe gezichten. De namen op het shirt hielpen mij enigszins op weg.
Wat niet veranderd is; de passie, energie en power waarmee het team wenst te spelen. Meteen de tegenstander onder druk gezet, snelle aanval over de rechter flank, die na enkele minuten al de 1-0 via Dashorst opleverde. Lange passing van achteruit werd afgewisseld met kort snel spel. De druk op de tegenstander hield aan. Slechts een enkele keer wist Wageningen de cirkel van Gooische te bereiken. Doelpunten leverde dat niet op. Een afgeslagen strafcorner werd in twee keer afgerond door Kastrop. Zij voegde daar vlak voor de pauze van het eerste kwart nog een mooie backhand goal aan toe.
Het tweede kwart was evenzeer voor Gooische. Vele strafcorners en kansen werden gecreëerd, maar doelpunten bleven voor rust verder uit.
Na de thee waren de dames in het lichtblauw minder scherp. De tegenstander kreeg meer grip op het spel en onze keepster Huigen moest een enkele keer kordaat ingrijpen. Toen Wageningen begin vierde kwart de 3-1 wist te scoren uit een sluwe corner variant, werden de Gooische dames weer wakker. Het snelle spel was terug, de druk naar voren werd verhoogd en al snel wist wederom Kastrop een doelpunt te maken. Haar derde van de wedstrijd. Het verzet was gebroken en ondanks enkele kansen, wist Gooische de score niet verder te verhogen.
Wat heerlijk om weer langs de lijn te mogen staan en een nieuw team te mogen aanschouwen met dezelfde signatuur als het vorige. Met andere, frisse, fanatieke en gedreven gezichten. De namen zal ik gaandeweg wel leren. Huigen, Mol, Ridder, de Rooij, Vornis en Pelzer heb ik reeds op mijn netvlies. En ik heb toch nog twee Wolters waargenomen. De namen van de twee nieuwe, zeer hard werkende, centrale middenvelders, alsmede die van de sterke centrale verdedigster, zijn mij nog niet bekend. Helaas zijn mijn ogen niet meer zo goed.
Donderdagavond spelen ze alweer, voor de Gold Cup, om 20.30 uur op en tegen Amstelveen. Ik zal wederom aandachtig toeschouwer zijn. Een supporter.

Zwart Wit/ Gooische H1: Ruststand 1-0, eindstand 1-1.
Na maanden van verplichte rust en wat oefenpartijen verder, was vandaag dan eindelijk de zo lang gewenste start van de competitie. Tja, tegenstander Zwart Wit, die wedstrijd zat nog wel bij de oude garde in het geheugen, de nieuwelingen gingen er blanco in. Was de laatste wedstrijd in 2019 voor de start van de zaalcompetitie, met een einduitslag van 4-1 in het voordeel van Zwart Wit. Ik meen zelfs dat ze ook als koploper zijn geëindigd na het abrupte einde van de competitie.
Toen het wedstrijdschema bekend werd en we mochten starten in Breda bij Zwart Wit, was de enige conclusie: 'We hebben niets te verliezen'. Met dit in het achterhoofd, de peptalk voor de wedstrijd van Dider en de wil en positieve uitstraling en agressiviteit, moest dit wel een mooie pot worden. Duidelijk was dat ook Zwart Wit er zin in had en na wat onduidelijkheid over de 5 meter bij een hoge bal, lag de bal na drie minuten al achter onze keeper Thijmen. Dit was niet de gewenste start.
Het was wat zoeken om de juiste passes te geven. Aannames waren niet altijd even goed, dat gaf wat irritatie en tel daar de niet altijd even duidelijke arbitrage bij op wat resulteerde in een drietal groene kaarten aan onze zijde. Kansen zijn er zeker geweest, mooie aanvallen met helaas een bal op de lat. We gingen de rust met 1-0 in. Het derde kwart werd wat rommeliger en als dan de gelijkmaker uitblijft en we toch zeker op een gegeven moment de betere partij zijn, wordt het best moeilijk als de bal er niet in gaat. Tot onze schrik moest Dider met geel achter de hekken voor 10 minuten. De arbitrage was van mening dat Dider een opmerking had gemaakt, maar dit was niet zo. Zo naar het eind toe met 1 man minder maakt het er niet makkelijker op, we kregen nog paar strafcorners, waar helaas niets uitkwam. Ook belandde een strafbal op de paal. Je voelde de spanning zo op het einde van de wedstrijd en de neutrale toeschouwer, ik weet het zeker, gunde ons de gelijkmaker. In de laatste minuut kregen we nog een strafcorner die niet goed liep, maar Benjamin prikte de bal er gelukkig in, 1-1. Conclusie: we hebben 16 minuten met een man minder gespeeld, 7 strafcorners mee gehad, 1 of 2 tegen, 27 x in cirkel tegenstander geweest en 20 x Zwart Wit bij ons. Vanuit lijn 3 het de tegenstander moeilijk gemaakt.
Helaas geen drie punten, maar wel lieten we zien wie wij zijn. Maakt mij trots om met dit team een vervolg te geven aan de competitie.

De standen:

Stand

Pos. Team # Punten W G V
1 Gooische D1 1 3 1 0 0
2 Leiden D1 1 3 1 0 0
3 Zwolle D1 1 3 1 0 0
4 Breda D1 1 3 1 0 0
5 Alecto D1 1 3 1 0 0
6 Push D1 1 3 1 0 0
7 Voordaan D1 1 0 0 0 1
8 Eindhoven D1 1 0 0 0 1
9 Helmond D1 1 0 0 0 1
10 Fletiomare D1 1 0 0 0 1
11 Beuningen D1 1 0 0 0 1
12 Wageningen D1 1 0 0 0 1
Heren 1

Stand

Pos. Team # Punten W G V
1 IJsseloever H1 1 3 1 0 0
2 Union H1 1 3 1 0 0
3 Ede H1 1 3 1 0 0
4 Leiden H1 1 3 1 0 0
5 Phoenix H1 1 3 1 0 0
6 Gooische H1 1 1 0 1 0
7 Zwart-Wit H1 1 1 0 1 0
8 Groningen H1 1 0 0 0 1
9 Upward H1 1 0 0 0 1
10 Berkel-Enschot H1 1 0 0 0 1
11 Berkel-Rodenrijs H1 1 0 0 0 1
12 Hattem H1 1 0 0 0 1 Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Nieuwbouw


Sponsor voucher van de maand


Doxflow sponsor maand okt2020

Vouchers

Rabobank sponsor

Volvo clubbonus

Gooische Sponsor Vouchers

Agenda van de week

Deze week geen agendapunten.
Meer agendapunten

Agenda van de week

Nog geen agenda punten.

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 5 december 2020 
07:45  Bram Brouwer Wedstrijdtafel 
07:45  Zeger van der Pluijm Wedstrijdtafel 
08:00  Guy van Puijenbroek Barmedewerker 
08:00  Peter Vogel Barmedewerker 
08:00  Lennart Frijns Barmedewerker 
10:30  Pepijn Metselaar Wedstrijdtafel 
10:30  Philip Ploegmakers Wedstrijdtafel 
11:15  Tijs Houwen Barmedewerker 
Meer diensten

Vandaag jarig

Mara Kersing
Fien Hoogendijk
Ties Versteeg
Meer verjaardagen

Facebook