Tophockey Okt
12

Heren 1 verliest thuis van Upward: Dames 1 speelt niet (Corona).

GHC Heren 1 - Upward 1-3 (1-2). Onze laatste wedstrijd voordat er een speelstop vanwege Corona werd opgelegd was in maart van dit jaar tegen Upward.
Vandaag stonden we weer tegenover elkaar en na de voorbespreking waarin de tactiek en aanpak voor deze wedstrijd werd besproken
en een warming up in de stromende regen, startten we op tijd aan de wedstrijd. Voordat we goed en wel waren begonnen keken we in de eerste minuut al door een snelle actie van Upward over de linkerkant en een goed ingeslagen backhand tegen een 0-1 achterstand aan. Nog amper van de schrik bekomen volgde er een snel opgezette aanval over de rechterzijde in de derde minuut. Upward speler liep goed door naar de achterlijn en gaf de bal goed terug naar de bij zijn verdediger weggelopen speler en tikte de 0-2 in de derde minuut in. Dat was niet een stand waar we op hoopten en Gooische moest proberen de wedstrijd weer om te buigen en ging naarstig op zoek naar de aansluittreffer.
Kansen waren er zeker wel en zeker meer aan Gooische zijde, maar de scherpte en rust ontbraken om op het oog goed opgezette aanvallen in een doelpunt om te zetten. Aan het eind van het eerste kwart kreeg Gooische een drietal strafcorners in een tijdsbestek van 6 minuten, maar de scherpte ontbrak en telkens stond de uitstekend keepende goalie van Upward in de weg.
In het tweede kwart niet echt een veranderend spelbeeld, Gooische toch wel de betere ploeg, zoekend en werkend, maar dit vertaalde zich niet in een doelpunt. Het zou de wedstrijd van de strafcorners worden, zeker aan de zijde van Gooische. In de 21e minuut kregen we na een mooie actie van Benjamin Stibbe onze 4e strafcorner en kort daarop de volgende strafcorner. Het werd duidelijk dat de keeper van Upward vandaag geen zin had om de bal uit het doel te moeten halen en ook onze prima keepende tweede keeper Allard Dericks stopte een tweetal goed genomen strafcorners. In de 31e minuut was daar dan eindelijk de lang gewenste aansluitingstreffer. Een mooie, goed opgebouwde en snelle actie van Lucien van Doorn over links werd halfvallend ingetikt door onze spits Daim Des en zette kort voor de rust de 1-2 op het scorebord.
Ook in het derde kwart regende het strafcorners in het voordeel van Gooische, maar deze werden er allemaal, hetzij herhaald, door de uitstekend keepende Upward goalie er uit gehouden. Een strafcorner in de 43e minuut werd door onze aanvoerder Filip Krikke van de lijn gehaald, maar in de ogen van de scheidsrechter op een niet reglementaire wijze en Upward kreeg een strafbal toegekend. Na protest van Gooische en overleg tussen de scheidsrechters werd dit omgezet in een strafcorner waar Upward tegen alle verhoudingen in de 1-3 maakte.
Het vierde kwart werd wat rommeliger, de tijd ging dringen en het lukte Gooische niet meer om het eigen spel te kunnen spelen en ondanks dat we de betere partij waren hebben we de punten niet in eigen huis kunnen houden en is de conclusie dat de wedstrijd in de eerste paar minuten al beslist was.
Volgende week de inhaalwedstrijd uit tegen Groningen.
Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Nieuwbouw


Sponsor voucher van de maand


Doxflow sponsor maand okt2020

Vouchers

Rabobank sponsor

Volvo clubbonus

Gooische Sponsor Vouchers

Agenda van de week

Deze week geen agendapunten.
Meer agendapunten

Agenda van de week

Nog geen agenda punten.

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 5 december 2020 
07:45  Bram Brouwer Wedstrijdtafel 
07:45  Zeger van der Pluijm Wedstrijdtafel 
08:00  Guy van Puijenbroek Barmedewerker 
08:00  Peter Vogel Barmedewerker 
08:00  Lennart Frijns Barmedewerker 
10:30  Pepijn Metselaar Wedstrijdtafel 
10:30  Philip Ploegmakers Wedstrijdtafel 
11:15  Tijs Houwen Barmedewerker 
Meer diensten

Vandaag jarig

Fien Hoogendijk
Thomas Funken
Ties Versteeg
Meer verjaardagen

Facebook