Welkom op Gooische

1. Vereniging
Gooische Hockeyclub is met ruim 2.200 leden één van de grootste en oudste (1901) hockeyclubs van Nederland en de grootste hockeyclub in 't Gooi. Van oudsher is Gooische een grote familieclub met inmiddels ongeveer 1.400 jeugdleden en 800 spelende senioren. Daaronder valt ook de bruisende trimclub van ruim 200 leden, de grootste trimclub van het land. Ons complex ligt op terrein van Natuurmonumenten - tegen het Laegieskamp en het Naardermeer aan - op één van de mooiste sportlocaties in Nederland.
Gooische is een echte familieclub waar sportiviteit, prestatie en plezier hand in hand gaan. Van jong tot oud. M/J-O8 tot D/H30/35+, van trimhockeyers tot tophockey, van Gooische Rollers tot 7x7 hockey. We verwachten en stimuleren dat zoveel mogelijk leden en ouders in de vereniging participeren. Hiermee zijn wij een vereniging van en door de leden in plaats van een vereniging van en voor de leden.
Trainers, coaches, scheidsrechters/spelbegeleiders, supporters, vrijwilligers, maar ook donateurs en sponsoren; zowel door degenen die zelf hockeyen, gehockeyd hebben alsmede door degenen die nooit gehockeyd hebben. Iedereen draagt bij aan onze vereniging waarin prestatie en gezelligheid met elkaar samengaan. Gooische zijn wij! En daar zijn we trots op!
1.2 Bestuur
Gooische is een vereniging met een bestuur, statuten en een huishoudelijk reglement. Deze zijn op de onze website te vinden.
Het bestuur heeft tot taak de vereniging te besturen. Haar bevoegdheden zijn vastgelegd in de statuten en het huishoudelijk reglement. Het bestuur van Gooische bestaat uit de volgende leden:
Jantina Westerink - Woudstra, voorzitter [email protected]
Eveline van Wisselingh-van Kampen secretaris
Reyer van der Vlugt, penningmeester
Sander Temmerman, bestuurslid tophockey
Marieke Kappert, bestuurslid jeugd hockey
Jan Marten Sijtsema, bestuurslid
hockey30+ en hockey organisatie
Carlijn Westenburg, bestuurslid commerciële zaken [email protected]
Ruurd Bakker, bestuurslid accommodatie & evenementen [email protected]
Algemene Ledenvergadering (ALV)
De ALV is het hoogste orgaan binnen de vereniging en bestaat uit alle leden. Zij benoemt het bestuur en heeft het recht bestuursbesluiten goed te keuren dan wel af te wijzen.
1.3 Commissies
Gooische heeft veel commissies, die ieder verantwoordelijk zijn voor een aantal activiteiten.
Je kunt alle commissies en de contactgegevens vinden op de website Club > Organisatie.
Een aantal belangrijke commissies:
Onderbouw commissie
De onderbouw commissie is het aanspreekpunt voor alle vragen tijdens het seizoen van M/J-O8, M/J-O9, M/J-10, M/J-O12, zoals teamindelingen. Zij zijn bereikbaar op [email protected].
Bovenbouw commissie
De bovenbouw commissie is het aanspreekpunt voor alle vragen tijdens het seizoen over de teams M/J-O14, M/J-O16, M/J-O18 (niet zijnde de lijnteams) zoals teamindelingen en beoordelingen. Zij zijn bereikbaar op [email protected].
Tophockeycommissie
De tophockeycommissie (‘THC’) kan je aanspreken over teamindelingen van de lijnteams (alle eerste en tweede elftallen van M/JO12, M/J-O14, M/J-O16 en het eerste elftal van M/J-O18). Zij zijn bereikbaar op [email protected].
Technische Commissie (TC)
De TC houdt zich bezig met de hockey technische aangelegenheden. De TC zorgt o.a. voor het opstellen en uitvoeren van een beleidsplan,
spelerselectie & teamindeling en het organiseren van trainingen.
Sponsorcommissie
De Sponsorcommissie heeft tot taak om personen, instanties en bedrijven te interesseren voor Gooische. De commissie benadert potentiële sponsors, biedt sponsormogelijkheden op maat aan en betrekt sponsors bij de ontwikkelingen binnen de vereniging. Voor meer informatie kun je op onze website kijken of mailen naar [email protected].
1.4 Ledenadministratie
Lidmaatschap en lidmaatschapsnummer
Elk lid heeft een persoonlijk lidnummer en wachtwoord (ook als vrijwilliger krijg je een lidnummer). Deze heb je nodig om in jouw team omgeving te komen en je persoonlijke instellingen. Ben je je lidnummer kwijt kijk dan eerst in de welkomstmail of op jouw factuur. Kom je er toch niet uit? stuur dan een mail aan [email protected].
Lid worden & opzeggen
Wil je je aan- of afmelden als lid, dan kan dat alleen via de website (Gooische.nl/inschrijfformulier of Gooische.nl/Opzeggen). Bij opzeggen moet je goed op de termijnen letten (junioren vóór 1 mei, senioren vóór 1 juni). Ook voor de aanmelding van jeugdleden gelden termijnen. Dit is allemaal te lezen op de website.
Contributie en Facturatie
De contributie van leden wordt via de automatische incasso geïnd. De automatische incasso wordt in één keer geïnd in eind augustus. Afwijkende regelingen (bijvoorbeeld in drie termijnen betalen) kunnen – voorafgaand aan het seizoen – worden aangevraagd bij de ledenadministratie
Ook andere kosten (bv events evenementen, scheidsrechters-examen, boetes e.d.) die in relatie staan tot het lidmaatschap en club zullen via de automatische incasso worden geïncasseerd. De incasso wordt automatisch ingetrokken als een lid/vrijwilliger heeft opgezegd.
1.5 Adres
Terrein: Meerweg 75, 1405 BD Bussum
Postbus: 348, 1400 AH Bussum
Algemeen telefoonnr.: 035-6942256
Algemeen mailadres: [email protected]
Parkeren auto’s
Gelet op de beperkte parkeerplekken, verzoeken wij leden van Gooische zoveel mogelijk met de fiets of lopend te komen. Hierdoor blijven er voldoende plekken over voor bezoekers van andere clubs Als je kinderen alleen even af wilt zetten (‘kiss & goodbye’), verzoeken wij je om de auto niet precies voor de ingang stil te zetten, maar om een klein stukje verder te rijden of toch even een parkeerplaats te zoeken.
Parkeren bakfietsen
Tegenover de ingang, bij de parkeerplaats is een zone ingericht voor bakfietsen en brommers. Zet deze niet bij de fietsenrekken omdat ze simpelweg te groot zijn en dus de toegang voor anderen blokkeren.
Parkeren fietsen
Fietsen horen netjes in de fietsenrekken. Er mogen onder geen beding fietsen geplaatst worden bij het toegangshek en op het aflopende pad, ook in verband met veiligheid voor bv rolstoelen. Op de grond staan duidelijke markeringen. Gooi je fiets niet zomaar neer, achterin zijn er altijd rekken leeg!
Gevonden voorwerpen en Vraag & Aanbod
Ben je iets verloren? Of heb je iets gevonden? Kijk dan in de gevonden voorwerpen kist. Jaarlijks houdt deze commissie een verkoop van de – niet opgehaalde –gevonden voorwerpen. De opbrengst hiervan komt ten goede aan wordt gebruikt voor Gooische.
Alle niet-opgehaalde en niet-verkochte kleding wordt daarna weggegeven aan een goed doel. Daarnaast hebben we onze Facebook-pagina ‘Vraag & Aanbod’; deze is speciaal voor Gooische leden om hockeykleding en accessoires te ruilen, kopen, verkopen of weg te geven. Meld je aan op deze pagina en regel vervolgens zelf je ruil, koop of verkoop. Let hierbij wel op dat er geen oude clubshirts (dus met verkeerde sponsor) verhandeld worden.
2. Informatie algemeen
2.1 Communicatie
Gooische app
Deze is app is te downloaden via de Apple App store of Google Play store. Op de app vind je na het in loggen jouw team omgeving De app is heel handig voor het laatste nieuws, teaminformatie, wedstrijd- en trainingsinformatie (tijden, routes, wedstrijdformulier) en taken.
Je kan je zelf aan- of afmelden voor trainingen en wedstrijden. De coach of manager kan in de Gooische app de scheidsrechters/ spelbegeleiders toewijzen en aangeven wie keept, wie rijdt, wie fruit meenemen enz. Bovendien heeft het een handige agenda die je kan synchroniseren met je eigen agenda. Inloggen doe je met je lidnummer en wachtwoord. Vragen? Mail dan naar [email protected].
Nieuwsbrief
Iedere week ontvangen leden (en vrijwilligers) op vrijdag per mail de nieuwsbrief. Hierin wordt de meest actuele informatie gegeven, evenals leuke en belangrijke feiten. Je hoeft je hier niet voor op te geven. Ontvang je toch geen nieuwsbrief ook al ben je wel lid? Controleer dan je opgegeven mailadres onder Mijn Gooische. Ben je geen lid of vrijwilliger, maar wil je wel de nieuwsbrief ontvangen, geef dit dan door aan via [email protected].
Facebook, Twitter en Instagram, TIKTOK
Natuurlijk is Gooische ook te vinden op sociale media. Volg ons en je blijft op de hoogte!
Twitter en Instagram: @gooischehc
Facebook: http://www.facebook.com/gooischehc
Tik Tok : gooischHC
Whatsapp-groepen
Teams werken meestal met eigen whatsapp-groepen, vaak geïnitieerd en beheerd door de coach of teammanager om relevante informatie uit te wisselen met betrekking tot het team. Houd de communicatie in de app-groepen
respectvol! Behandel anderen online, zoals je zelf ook behandeld wilt worden.
Website
Op onze website www.gooische.nl vind je altijd de meest actuele algemene informatie, zoals nieuwsberichten, informatie over het tenue, de commissies en de (afgelaste) wedstrijden en trainingen.
2.2
Email adressen
Achter het besloten gedeelte van de website (Mijn Gooische) en op de app als je ingelogd bent, vind je jouw teamomgeving.
‘Mijn Gooische’
Op de website bevindt zich een besloten gedeelte: ‘Mijn Gooische’. Inloggen kan met je lidnummer en je wachtwoord dat je ontvangt als nieuw lid. Hier vind je persoonlijke informatie zoals taken (rijdienst, bardienst etc.), je contactgegevens, facturen, foto’s van evenementen en documenten.
Je kunt je hier ook aanmelden voor evenementen en je kunt hier jouw wachtwoord veranderen in een makkelijk te onthouden nieuw wachtwoord.
Ook staan hier je contactgegevens. Een aantal contactgegevens kan je zelf aanpassen (emailadres en telefoonnummer).
Alle andere wijzigingen voor adres , IBAN etc. gaat echter via de ledenadministratie [email protected]).
Het is belangrijk dat de mailadressen, mobiele telefoonnummers, etc. van de spelers (en ouders) hier goed staan. Deze informatie komt ook in de Gooische Gids, ons jaarboek dat jaarlijks uitkomt.
Het is de verantwoordelijkheid van de leden cq ouders/verzorgers om ervoor te zorgen dat de contactgegevens kloppen. Junioren met een eigen emailadres kunnen dat hier toevoegen.
Iedere commissie heeft een eigen mailadres. Deze mailadressen zijn te vinden op de website van Gooische.
Enkele belangrijke staan hieronder:
Heb je zelf iets leuks te melden over je team of bijvoorbeeld een filmpje van een topgoal gemaakt? Stuur deze dan naar [email protected].
als je je lidnummer (ook als vrijwilliger krijg je een lidnummer) kwijt bent of vragen hebt over facturatie of lidmaatschap.
het aanspreekpunt voor alle vragen over de Picos.
het aanspreekpunt voor alle vragen over de Kabouters.
het aanspreekpunt voor alle vragen over de M/J-O8, M/J-O9, M/J-10, M/J-O12, alsmede teamindelingen en beoordelingen van de onderbouw teams.
het aanspreekpunt voor alle vragen over de teams M/J-O14, M/J-O16, M/J-O18 (niet zijnde de lijnteams), alsmede teamindelingen en beoordelingen van de bovenbouw teams.
het aanspreekpunt voor alle vragen over tophockey, alsmede teamindelingen en beoordelingen van de lijnteams.
voor vragen over de kledingregeling van Gooische.
interesse om sponsor te worden bij Gooische? De sponsorcommissie biedt sponsormogelijkheden op maat aan en betrekt sponsors bij de ontwikkelingen binnen de vereniging. Voor meer informatie neem contact op met de Sponsorcommissie.
voor alle vragen waarvan je niet weet waar je het antwoord kan halen omdat het bijvoorbeeld niet op de website staat.
voor alle vragen over hoe wij Gooische zo duurzaam mogelijk kunnen maken.
Op onze website kun je ook voor vragen bij ‘Meest gestelde vragen’ kijken onder ’Club’. Hier staan bijvoorbeeld vragen en antwoorden over het gebruik van de website, app en Mijn Gooische, over lidmaatschap en het afmelden van een training, etc.
3. Voor en door leden
We willen met z’n allen dat Gooische een gastvrije familieclub is en blijft, met een ambitieus en sportief imago.
Dit wordt alleen niet vanzelf een succes. Ieders inzet is nodig om dit te bereiken; in het veld, langs de lijn en op de club. Kijk om je heen, stel je positief en sportief op, moedig sportief gedrag aan en als er eens wat lege bekertjes op de grond zwerven, pak die gerust op, zo houden we onze club samen veilig en schoon!
3.1
Gedragsregels
De Gedragsregels zijn te vinden op de site (Club > Regels, statuten & reglementen). Dit zijn de spelregels die gelden op en rond Gooische en die zijn vastgesteld door het bestuur van Gooische. De gewone fatsoensnormen en omgangsvormen gelden overigens altijd, zowel tijdens het hockeyspel – de wedstrijd en de training – als ervoor en erna.
Voor wat betreft de hockeywedstrijden gelden natuurlijk ook de spel- en arbitrageregelgeving van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB), zoals ook hetgeen de KNHB onder de noemer ‘Sportiviteit en Respect’
(normen en waarden in de hockeysport) uitdraagt.
3.2
Sportiviteit & Respect
‘Sportiviteit & Respect’ is voor Gooische belangrijk. Het gaat er niet alleen om hoe je je gedraagt, maar ook hoe je met respect voor elkaar het hockeyen leuk houdt. Wat houdt dit in?
Sportief voor tegenstander, teamgenoten en scheidsrechters: in ’t veld:
- Wens de tegenpartij een prettige wedstrijd (‘shake hands’ via een line up)
- De scheidsrechter heeft altijd gelijk; alleen de aanvoerder praat met hem/haar
- Bedank de scheidsrechter én de tegenpartij na afloop. Na de wedstrijd drink je iets met elkaar. Voor de jeugd wordt limonade door de club verstrekt die je aan de bar kan afhalen. Graag nadien opruimen.
- Positief als toeschouwer, speler en coach: langs de lijn
- Moedig enthousiast aan met respect voor alle spelers en toeschouwers
- Laat coachen over aan de coach
- Respecteer de beslissingen van de scheidsrechter.
- Respect voor mensen, materiaal en clubhuis – op de club
- Waardeer de inzet van de vrijwilligers op de club
- Wees zuinig op alle spullen, die van jezelf en anderen
- Ruim je rommel op van het veld, het clubhuis en de kleedkamer. Hier hoort ook het op de juiste plek parkeren van (bak)fietsen en brommers bij.
Kijk voor meer informatie op onze website: Club > Regels, statuten &
reglementen > Gedrag > Sportiviteit & Respect.
3.3
Privacy & Vertrouwen
In de Privacyverklaring van Gooische (website: Club > Statuten, regels en gedrag) informeert de vereniging hoe zij omgaat met de persoonsgegevens van haar leden, vrijwilligers, werknemers, bezoekers en gebruikers van haar website(s), app(s), accommodatie en evenementen en andere personen waarvan Gooische persoonsgegevens verwerkt.
Het Reglement Verwerking Persoonsgegevens (website: Club > Statuten, regels en gedrag) is van toepassing op alle leden en vrijwilligers van Gooische, op alle daartoe aangewezen derden, die in het kader van hun activiteiten voor Gooische persoonsgegevens verwerken als bedoeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
Gooische wil een veilige vereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met haar of zijn sport: hockeyen. We doen er met elkaar alles aan om juist zaken als pesten, conflicten en ruzie, discrimineren en seksuele intimidatie binnen onze vereniging te voorkomen.
Vertrouwenscontactpersoon
De vertrouwenscontactpersoon is er voor de situatie dat je toch grensoverschrijdend gedrag ervaart en voor vragen die kunnen spelen vóór dat er problemen zijn. Je kunt er terecht met vragen die je niet makkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Dit geldt voor trainers, coaches, ouders, begeleiders en teamleden. Snel melden, er over praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde gemaakt wordt aan een ongewenste situatie maakt dat deze niet verergert en ook herhaling kan zo voorkomen worden.
Je kan de vertrouwenspersonen mailen:
Zie voor meer informatie onze site (Club > Statuten, regels en gedrag).
Verklaring omtrent gedrag (VOG)
Om een veilig sportklimaat op Gooische te realiseren, is een VOG-verklaring voor alle vrijwilligers en betaalde krachten die met jeugdhockey te maken hebben verplicht gesteld. De VOG-verklaring is 3 jaar geldig.
Veiligheid op de velden
Het is uit veiligheidsoverwegingen verplicht om bij de wedstrijden én bij trainingen scheenbeschermers en een bitje te dragen. Ook raden we aan om zonder sieraden te spelen. Heb je lang haar? Doe dan een elastiekje in.
Toeschouwers staan buiten de velden (dus achter de borden). Dit geldt zeker voor kleine kinderen. Een hockeybal kan hard aankomen! Op het veld komen dus alleen de spelers, de team begeleiders (coach/manager etc.) en de
scheidsrechter/spelbegeleider.
3.4
Vrijwilligers
Gooische draait op vrijwilligers. We verwachten en stimuleren dat zoveel mogelijk ouders actief bij Gooische participeren (zowel degenen die
hockeyen, gehockeyd hebben als diegenen die nooit gehockeyd hebben). Het creëren van een ‘van en door de leden’-klimaat in plaats van ‘van en voor de leden’.
Niet alleen creëert dit een clubgevoel voor iedereen, maar ook alleen dán kunnen we Gooische draaiend houden.Naast verplichte taken als bar- en/of wedstrijdtafel diensten, rijbeurten en fluiten van wedstrijden, verwachten wij van leden dat zij bereid zijn tot vrijwilligerswerk op Gooische. Zo gaat Gooische voor ieder team op zoek naar twee enthousiaste coaches.
Bij de onderbouw krijgen onze professionele, betaalde, hoofdtrainers hulp van hulptrainers, dat zijn ouders/verzorgers die de hoofdtrainers ondersteunen bij het geven van de trainingen. Iedere ouder/verzorger (van een jongste jeugdspeler) wordt hiervoor ingedeeld.
Ook verwachten wij dat tenminste 1 ouder/verzorger van een spelend kind zijn of haar scheidsrechterskaart haalt en hier
uiteraard gebruik van gaat maken.
Vind je het leuk om iets naast de verplichte taken te doen op Gooische? Kijk dan ook op de site (Club > Organisatie > Vacatures) of stuur een mail naar [email protected].
Verzekering
Spelers van de Gooische Hockeyclub zijn via het KNHB collectief aanvullend verzekerd voor schade door ongevallen als gevolg van het hockeyen. Deze
verzekering is van kracht “tijdens alle trainingen, wedstrijden,
vergaderingen en andere activiteiten, alsmede tijdens het rechtstreeks gaan naar en komende van de plaats van deze activiteiten, mits georganiseerd door of op initiatief van de Gooische Hockeyclub of de KNHB.” Via www.knhb.nl kan met een online formulier de schade die door de eigen ziektekostenverzekering niet gedekt wordt, online gemeld worden.
Let op: niet-spelende leden en trimhockeyers zijn niet speelgerechtigd voor competitiewedstrijden en daarom niet verzekerd!
4. Hockey
4.1
Tenue
Het Gooische verenigingstenue bestaat uit:
Dames/meisjes
- een lichtblauw-wit geblokt shirt
- een lichtblauwe rok
- lichtblauwe kousen
Heren/jongens
- een donkerblauw-wit geblokt shirt
- een donkerblauwe broek
- donkerblauwe kousen
Uit (Dames/meisjes & Heren/jongens)
- een rood shirt
- lichtblauw rokje of donkerblauwe broek
- rode sokken
Allen met het Gooische logo.
Het dragen van het Gooische tenue is verplicht vanaf de M/J-O8. Coaches en aanvoerders zien er op toe dat alle spelers het voorgeschreven tenue dragen. Scheenbeschermers en bitje zijn altijd verplicht!
Bij uitwedstrijden tegen clubs met gelijkende kleuren, kan het zijn dat je in rood-shirt en rode sokken speelt. Dit geeft de coach of de scheidsrechter aan. Het is dus handig als je altijd een rood shirt en rode sokken in je tas hebt.
Waar kan je clubkleding halen?
Gooische heeft een speciale regeling voor de clubshirts: alle leden krijgen een clubshirt voor 3 jaar in bruikleen. Na drie seizoenen wordt dit ingeruild voor een nieuw shirt. Hiervoor rekent Gooische een vergoeding van € 12,50 per seizoen.
Nieuwe leden krijgen na bevestiging van hun inschrijving van de ledenadministratie een mail met inloggegevens voor de website en de App. Hierin vind je een QR-code voor een club- of keepershirt. Je kunt hiermee je shirt ophalen bij Sportzaak Sportief in Naarden. Voor dit shirt hoeft niet betaald te worden, want deze kledingbijdrage wordt geïncasseerd tegelijk met de contributie. Kijk ook op www.sportenbestelonline.nl https://www.sportenbestelonline.nl/GHC-Wedstrijdkleding voor meer Gooische kleding.
De shirts gaan standaard drie jaar mee en worden daarna vervangen. Zelf een nieuw/extra shirt kopen bij Sportzaak Sportief kan ook, maar dan gelden de reguliere tarieven. Dit geldt ook als je een shirt kwijtraakt of bijvoorbeeld scheurt. Het is handig om voor een groeiend kind niet een te klein shirt te
nemen. Je kan ook kijken op de Vraag & Aanbod pagina voor Gooische leden op Facebook.
Ga je weg bij Gooische? Dan graag het shirt inleveren! Je levert je clubshirt in vóór de start van het nieuwe seizoen, in goede en nog te gebruiken staat. De shirts kunnen worden ingeleverd bij Sportzaak Sportief, voorzien van een label met je naam en team. Lever je het clubshirt niet in of in een zodanige staat dat het niet meer herbruikbaar is (verwassen of beschadigd), dan betaal je € 30,00 aan vervangings- en administratiekosten.
Voor vragen over de kledingregeling, etc: [email protected]
.
4.2
Toernooien & Evenementen
D30+/H35+ toernooi (Start seizoen)
Jaarlijks wordt bij de start van het seizoen het gezellig veteranen toernooi gehouden voor alle veteranen teams van Gooische.
Goois Jeugdhockey Kampioenschap (Start seizoen)
Het toernooi waarop alle jeugdteams (D t/m A) van alle Gooise clubs tegen elkaar zullen spelen. Hilversum, Huizen, Laren, Naarden, 't Spandersbosch en Gooische! Samen openen we het nieuwe hockeyseizoen met veel aandacht voor ‘Sportiviteit & Respect'.
Pubquiz (1e helft van het seizoen)
Een hilarische avond voor volwassen leden waarvan de opbrengst van de avond ten goede komt aan de Gooische Gids.
Super Sunday
Twee keer per jaar organiseert Gooische Super Sunday, als zowel Heren1 als Dames1 thuis spelen. Met verschillende activiteiten voor jong en oud zoals een DJ, koffiebarretje, of de ijskraam is het altijd gezellig en moedigen we met z’n allen onze hoogste teams aan.
D-gala
Het Jeugdbestuur organiseert in de 1e helft van het seizoen voor de jongens en meisjes uit D-teams een spetterend galafeest.
Sinterklaasviering
Ieder jaar brengt Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek aan de kinderen uit de M/J-O8.
Maxi Filmavond (1e helft van het seizoen)
Eén keer per jaar verzorgt het Jeugdbestuur voor de kinderen uit de M/J-O10 teams een onvergetelijke filmavond met uiteraard popcorn en limonade.
Minibeestendag (1e helft van het seizoen)
Een beestachtig en onvergetelijke middag voor alle kinderen uit de Mini-teams, georganiseerd door het Jeugdbestuur.
D-day (2e helft van het seizoen)
Een spannend toernooi voor M/J-O12 met teams uit heel Nederland, die gaan hockeyen om het felbegeerde officieuze landskampioenschap.
7aSide familietoernooi (1e Pinksterdag)
Elk jaar staat eerste Pinksterdag in het teken van hét familietoernooi: 7aSide. Het grootste familietoernooi van Nederland.
Meer informatie [email protected].
Stick Together (einde seizoen)
Stick Together is een bijzondere en vrolijke spelmiddag voor kinderen met een beperking. Met veel vrijwilligers zorgen we op Gooische voor een
onvergetelijke middag voor kinderen die het niet altijd even gemakkelijk hebben. Iedereen vanaf 12 jaar (geen basisschool) en ouder kan meehelpen als buddy, spelleider, teamcoach, bij de catering of bij de op- en afbouw. Meer informatie: www.sticktogether.eu.
Slotdag Jongste Jeugd (einde seizoen)
Aan het eind van het seizoen vindt ook een feestelijke slotdag voor de onderbouw plaats verspreid over verschillende hockeyverenigingen in de buurt.
Summertime Trimhockey toernooi (einde seizoen)
Het bekende zomerse toernooi voor trimhockeyers met veel sportiviteit, gezelligheid en een leuke avond. Informatie: facebook/gooischetrimhockey,
email: [email protected]
Overige toernooien
Overige toernooien die niet door Gooische worden georganiseerd, vind je in de app onder ‘Meer’. Daar lees je ook hoe je het team kan aanmelden voor een toernooi.
4.3
Hockey Regels
De hockeyspelregels zijn te vinden op de site van de KNHB (onder Arbitrage). Voor de Jongste Jeugd gelden afwijkende regels. Deze zijn ook te vinden op de site van Gooische (Mijn Gooische > Club > Documenten > Jongste Jeugd).
4.4
Trainen
De trainingstijden zijn te vinden in de Gooische App. Als je niet naar de training kan komen, dan meld je je (tijdig) af via de app (aankruisen van aan-of afwezigheid).
De trainer bereidt de training goed voor en gaat er van uit dat het hele team aanwezig is. Hockey is een teamsport. Het is dus de bedoeling dat iedereen meedoet aan alle trainingen, tenzij je echt niet kan.
De trainer houdt dan ook de aanwezigheid tijdens trainingen in de gaten.
Bij de onderbouw trainen de M/J-O8 1x per week, de M/J-O9 en M/J-O10 trainen 2x per week. Vanaf de M/J-O12 traint ieder team in principe 2 x per week, lijnteams vaker.
Vanaf de M/J-O9 wordt keeperstraining gegeven. Omdat de M/J-O9 nog geen vaste keeper hebben, wijzen de coaches iedere week een meisje of jongen aan die naar de keeperstraining gaat. Die zal dan ook de keeper zijn in de wedstrijd in het weekend na de keeperstraining. Vanaf de M/J-O12 wordt gezocht naar een vaste keeper.
4.5
Wedstrijd tijden
De KNHB plant de wedstrijden in; de club bepaalt de tijd.
De onderbouw speelt de wedstrijden in principe op zaterdag tussen 08.45 uur en 12 uur, M/J-O12 speelt tot 15.00 uur en de M/J-O16 tot 16.15 uur.
Vanwege de overvolle velden op zaterdag, spelen alle Gooische teams 1 a 2x op zondag hun wedstrijd. Uitzondering hierop zijn teams die Topklasse of hoger (landelijk) spelen en teams die buiten het district spelen. De M/J-O16 en M/J-O18 teams die landelijk en topklasse spelen, hebben in principe vaste aanvangstijden.
De aanvangstijden en velden worden zo eerlijk mogelijk verdeeld over de teams. We zijn gebonden aan een aantal bondsregels qua aanvangstijden en gebruik van waterveld en ons veld 5. Uitlopen in tijd kan wegens het overvolle wedstrijdschema absoluut niet. Te laat starten is een kortere pauze of korter spelen. De rust mag maximaal 2 minuten duren tussen Q1-Q2 en Q3-Q4. Tussen Q2 en Q3 is een rust van maximaal 5 minuten toegestaan.
Verzamelen voor uitwedstrijden
Er kan worden verzameld op Gooische bij een uitwedstrijd. Maar vaak is het logistiek handiger om ergens anders te verzamelen bv. bij de coach thuis.
Let hierbij altijd op dat er geen overlast ontstaat! Zoals het belemmeren van de doorgang, het maken van lawaai of verzamelen op een privéterrein zonder toestemming. Het parkeerterrein van NH Jan Tabak is hier een voorbeeld van. Dit is privéterrein. Het hotel heeft aangegeven dat ze overlast hiervan
hadden en dat zij regelmatig klachten van hotelgasten en buren kregen. Daar kan dus niet meer verzameld worden. Maar ook niet midden in een woonwijk.Maar wel bij bv. een kerk of het station.
Wedstrijdsecretariaat
Wil je een oefenwedstrijd spelen of een wedstrijd verplaatsen? Voor het regelen van een oefenwedstrijd, kan contact worden opgenomen met het wedstrijdsecretariaat (zie mailadressen hieronder). Moet een wedstrijd verplaatst worden, dan kan de wedstrijd in overleg eerder (en dus nooit ná de geplande datum) gespeeld worden.
Het wedstrijdsecretariaat van Gooische heeft contact andere clubs en met de KNHB in geval van poule indelingen, planning van de wedstrijden, verplaatsen van wedstrijden en geschillen die voortkomen uit gespeelde wedstrijden.
Het wedstrijdsecretariaat is te bereiken op:
[email protected] : voor de onderbouw en bovenbouw
[email protected] : voor de Senioren
[email protected] : voor de Zaalcompetitie
4.6
Gooische Jeugd Hockeyplan
Op Gooische leiden we de jeugd op volgens het Gooische Jeugdhockey Plan (GJP). Het GJP is gestoeld op 4 pijlers:
Samen-Leren-Scoren-Winnen.
Deze bepalen de lijnen van het speelveld. Binnen die lijnen hebben we gekozen voor het aanvallend spelprincipe en daarmee voor de maximale ontwikkeling van alle hockeyvaardigheden, speelplezier en spelniveau. De trainingen zijn hier -uiteraard– op afgestemd. Op de site vind je de uitleg over en achtergronden van onze
Gooische hockey filosofie.
In de visie van Gooische gaat het in de jeugd t/m MJ-O14 vooral om het ontdekken, aanleren en opleiden van spelers/speelsters. In M/JO16 en MJ/O18 gaat het naast opleiden ook meer om presteren. Naast deze visie is het uitgangspunt van ons selectiebeleid, dat we voor iedere speler/speelster een plek in een team vinden die het beste bij hem of haar past, zowel sportief als sociaal gezien.
Om er voor te zorgen dat de spelers in een passend team worden geplaatst, beoordelen coaches én trainers daarom 2 keer per jaar hun spelers. Hierbij wordt gekeken naar fysiek, techniek, inzicht en persoonlijkheid/mentaliteit. De beoordelingen worden digitaal bijgehouden zodat een goed inzicht ontstaat hoe de spelers zich in de loop der jaren ontwikkelen.
Voor indeling in een bepaalde categorie hanteren wij als peildatum 1 januari. Deze leeftijdsgrens is ingegaan in seizoen 2022-2023 vanaf de M/J-O8. Deze aangepaste leeftijdsgrens zal door de jaren heen mee groeien tot aan de M/J-O18.
Alle voorgaande jaren, dus voor seizoen 2022-2023, hanteren de oktober leeftijdsgrens.
Voor indeling in een bepaalde categorie hanteren wij als peildatum 1 januari. Deze leeftijdsgrens is ingegaan in seizoen 2022-2023 vanaf de M/J-O8. Deze aangepaste leeftijdsgrens zal door de jaren heen mee groeien tot aan de M/J-O18.
Alle voorgaande jaren, dus voor seizoen 2022-2023, hanteren de oktober leeftijdsgrens.
4.7
Onderbouw
De onderbouw begint bij de M/J-O8 en eindigt bij de M/J-O12.
M/J-O8 (3-tallen; 7 jaar)
Ieder team bestaat uit ca. 8 spelers. De M/J-O8 spelen 3 tegen 3 op één achtste veld: per wedstrijd worden er 2 teams gevormd van 3 spelers (en eventueel een wisselspeler). Er is geen keeper en ieder team heeft 3 doeltjes te verdedigen. De wedstrijd is 2x15 minuten met een rust van maximaal 5 minuten. Na de rust wordt er gewisseld van tegenstander.
M/J-O9 (6-tallen; 8 jaar)
Ieder team bestaat uit ca. 8 spelers. De Mini’s spelen 6 tegen 6 op een kwart veld en spelen met een keeper die bij roulatie wordt aangewezen.
De wedstrijd is 2 x 25 minuten met een rust van maximaal 5 minuten.
M/J-10 (8-tallen; 9 jaar)
Ieder team bestaat uit ca. 10 spelers. De Maxi’s spelen 8 tegen 8 op een half veld en met keeper die bij roulatie wordt aangewezen. De wedstrijd is 2 x 30 minuten met een rust van maximaal 5 minuten.
M/J-12 (11-tallen; 10/11 jaar)
Ieder team bestaat uit ca. 14 spelers en spelen een hele wedstrijd bestaande uit 4 kwarten.
De onderbouw commissie is het aanspreekpunt voor alle vragen tijdens het seizoen inzake teamindelingen, beoordelingen, etc. Zij zijn bereikbaar op [email protected].
De onderbouw commissie krijgt hulp van categorie hoofden (‘CH’). Een CH regelt onder meer hulptrainers en benadert hiervoor ouders, organiseert evenementen voor de onderbouw en is het eerste aanspreekpunt voor het verloop van de wedstrijden op zaterdag (herkenbaar aan rode jas).
De Technisch Managers (‘TM’) van de onderbouw zijn betaalde krachten van Gooische en verantwoordelijk voor trainingen, trainers en - samen met onderbouw commissie - voor de teamindelingen.
4.8
Bovenbouw
Na de onderbouw, komen kinderen bij de bovenbouw. De kinderen spelen in een team van 14 tot 16 spelers. Ze spelen 11 tegen 11 op een gewoon (groot) veld.
M/J-O14: kinderen 12-13 jaar zijn
M/J-O16: kinderen 14-15 jaar zijn
M/J-O18: kinderen 16-17 jaar zijn
De bovenbouw commissie is het aanspreekpunt voor alle vragen (niet zijnde de lijnteams) over teamindelingen en beoordelingen. Zij zijn bereikbaar op [email protected].
De tophockeycommissie (‘THC’) is het aanspreekpunt voor alle vragen over alle eerste en tweede elftallen van M/J-O12 en M/J-O16 en het eerste elftal van M/J-O18, alsmede over teamindelingen en beoordelingen van de lijnteams. Zij zijn bereikbaar op c[email protected]
5. Senioren
5.1
Senioren
Bij Gooische kan en mag iedereen hockeyen. Naast de vele jeugdteams, hebben wij ook heel actieve senior hockeyers. Daardoor is Gooische niet alleen op zaterdag, maar ook op zondag en door de week een heel bruisende en altijd gezellige club!
Welke mogelijkheden zijn er voor de senioren?
Jong Senioren (O25)
Als je net te oud bent voor de junioren en je bent dus ouder dan 18, dan kan je gaan hockeyen bij de Jong Senioren tot je 26 jaar bent. Zo kunnen deze jong volwassenen nog een paar gezellige en sportieve jaren in Bussum hebben tegen een gereduceerd tarief. Ideaal ook voor vriendenteams. Interesse of vragen over Jong Senioren? Neem contact op met de Seniorencommissie via [email protected].
Senioren (25+)
Als je ouder bent dan 25 jaar, dan kan je hockeyen in een seniorenteam. Wat is er leuker dan met een team vol vrienden en vriendinnen te blijven hockeyen? Interesse of vragen? Neem contact op met de seniorencommissie via [email protected].
Veteranen (30+) (45+)
Ben je ouder dan 30 jaar en wil je weer of nog blijven hockeyen, dan kun je terecht bij een van onze vele veteranenteams. We hebben maar liefst 25 veteranenteams onderverdeel in een 30+ en een 45+ competitie. Veteranenhockey is leuk voor iedereen die in een ver verleden of recenter gehockeyd heeft en het spelletje weer wil oppakken. Veteranen spelen competitiewedstrijden op zondag en door de week wordt er vaak getraind. Interesse of vragen over veteranen hockey? Neem contact op met de veteranencommissie via [email protected].
7x7 (sevens) hockey
Geen zin of tijd om op zondag te hockeyen, maar vind je het spelletje wel leuk en speel je graag mee in een hockeycompetitie? Geen probleem, want je kunt nu ook op vrijdagavond meedoen aan de Hockey7-competitie. Dit is een vrij nieuwe senioren competitie die door de KNHB wordt georganiseerd. Hockey7 is een on-gemengde competitie en wordt gespeeld in teams van 7 tegen 7 op een half veld, zonder scheidsrechter en zonder keeper. Er gelden aangepaste spelregels.
De competitie bestaat uit een blok van 5 vrijdagavonden, waarbij je op een avond 2 wedstrijden speelt van 25 minuten. De wedstrijden worden op Gooische en op andere clubs gespeeld. Hockey7 staat open voor alle (senioren) spelers van Gooische. Meer info? Mail dan naar [email protected].
Trimhockey
Twijfel je nog om (weer) te gaan hockeyen? Dan kan Trimhockey misschien iets voor jou zijn. Met ruim 200 trimleden is Gooische een van de grootste trimhockeyclubs van Nederland.
Trimhockey is bedoeld voor een brede groep veteranen: voor spelers die vroeger gehockeyd hebben en (nog) niet op zondag willen spelen, voor spelers die eerst rustig het spelletje weer willen oppakken en voor spelers die weinig of geen hockeyervaring hebben. Samen gaan we op een ontspannen en gezellige manier hockeyen onder leiding van een professionele trainer. De trainers houden de krachtsverschillen in de gaten en zorgen ervoor dat het voor iedereen leuk is.
Er wordt door de week getraind in vijf gemengde teams (dames/heren) en twee damesteams. Naast trainingen kun je als trimmer deelnemen aan veel extra wedstrijden en evenementen. Trainingen zijn vrijblijvend: je hoeft je niet aan- of af te melden bij je team. Als je je opgeeft voor een van de vele extra wedstrijden of toernooien wordt natuurlijk wel verwacht dat je komt.
Ook trimhockey kent een 'derde helft'. Veel trimhockeyers vinden het gezellig om na afloop van de trainingen een drankje in het clubhuis te drinken. Het is onze ervaring dat de beginnende spelers al snel een aardig balletje mee kunnen slaan. Bovendien wordt voor de minder ervaren hockeyers geregeld een extra basistraining georganiseerd om de basistechnieken te trainen.
Heb je interesse of vragen over trimhockey? Neem dan contact op met de trimhockey commissie via [email protected].
Arbitrage
Teams worden in principe gefloten door de eigen jeugd of ouders. Het is dan ook van belang dat van ieder kind tenminste één ouder kan fluiten en dus de scheidsrechterskaart haalt. Een aantal teams (vanaf Topklasse niveau) wordt door CS+ of bondsscheidsrechters gefloten. Nieuw: Alle 1e jaars M/J-O16 moeten verplicht hun scheidsrechterskaart halen.
Bij de onderbouw wordt niet gesproken over scheidsrechters maar over spelbegeleiders. De spelbegeleiders zijn ouders van de kinderen uit het team (zowel een ouder van het eigen team als een ouder van de tegenstander). Het is de bedoeling dat de spelers in de onderbouw gedurende deze hele periode stapsgewijs alle regels aangeleerd krijgen.
De spelbegeleider mag het spel even stilleggen en is in staat om aan beide partijen uit te leggen wat er fout gaat en hoe dit anders zou moeten of kunnen. Daarnaast moet de spelbegeleider in staat zijn grote niveauverschillen tussen twee teams beheersbaar te houden zodat het spelplezier en de veiligheid gewaarborgd blijft. De coaches zorgen elke wedstrijd voor een spelbegeleider.
Van alle ouders – dus ook de ouders die zelf geen hockeyers zijn – wordt verwacht dat zij vanaf de Jongste Jeugd een team kunnen ondersteunen als spelbegeleider. Door vroeg hiermee te beginnen, is het straks ook eenvoudiger om een team te fluiten als de kinderen op een groot veld
spelen.
Zaalhockey
Onze M/J-09 tot en met de M/J-18 gaan in de winter de zaal in. Zaalhockey is dé manier om tijdens de winterstop aan de conditie, spelinzicht en techniek te blijven werken. En het is ook nog super gezellig! Bij zaalhockey moet je speciale zaalhockeyschoenen dragen met schone zolen en zijn een zaalhockeyhandschoen en een zaalstick verplicht, naast het dragen van een bitje en scheenbeschermers. In de winter is er ook
zaalhockeytraining. Vragen over zaalhockey zijn te stellen via [email protected].
Op de site van de Bond (www.knhb.nl) kun je allerlei informatie vinden.
Let op: Gooische valt voor de districtscompetities onder Midden-Nederland. Niet te verwarren met de schoolvakanties, dan vallen we onder Noord-
Nederland.
Materiaal commissie
De materiaal commissie zorgt ervoor dat ieder team de benodigde materialen krijgen zoals materiaal voor het uitzetten van veldjes en keepersspullen.
Uiteraard is het van belang dat een ieder zorgvuldig met de verstrekte materialen omgaat. NB: omdat de bal bij de onderbouw nog niet hoog gespeeld mag worden, wordt aan de onderbouw geen maskers beschikbaar gesteld (behalve bij de M/J-O12). Bij trainingen zorgen de trainers voor trainingsmaterialen. Voor vragen over materiaal, etc: materiaalcommissie@ gooische.nl.
5.2
Sponsoring
De stevige ambities van Gooische vragen ook om groei van onze sponsorinkomsten. Daarvoor zoeken we partners. Partners die ons op korte of langere termijn willen ondersteunen bij het verder verbeteren van de kwaliteit en om de continuïteit van Gooische te waarborgen. We willen
blijven innoveren om op elk vlak onze leden te ondersteunen bij hun sportambities en -prestaties. Dit kan zijn op het gebied van training &
coaching, maar ook het behoud van de velden en accommodatie.
De ervaring leert dat sportsponsoring als erg positief wordt ervaren. Onze leden zien jouw merk in relatie tot hun favoriete sport, hun vrijetijdsbesteding en het wordt gewaardeerd dat je daarin wilt investeren. Het is daarom een impactvol communicatiekanaal en onderscheidt zich omdat je iets positiefs bijdraagt aan hun en jouw club. Jouw merk wordt een beetje van ons allemaal. Het is de kans om onze leden tot jouw merkambassadeurs te maken.Ben je geïnteresseerd in sponsoring, dan kan je contact opnemen met [email protected].
GBC
De Gooische Business Club is het zakelijke hart van de Gooische Hockeyclub. Het is een groep van ca. 120 enthousiaste personen en bedrijven die het leuk vinden elkaar vaker te zien en Gooische financieel een warm hart toedragen. Zo ondersteunen zij onder andere de doelstellingen van het jeugd opleidingsplan en leveren daarmee een actieve bijdrage aan de verdere
versterking van hockey op Gooische. Daarnaast juichen zij de initiatieven voor een nieuwe accommodatie voor Gooische toe en reserveren zij een deel van de inkomsten om deze plannen te kunnen realiseren.
Maar met name biedt de GBC haar leden een sportief platform om in de gezellige en positieve sfeer van Gooische hun netwerk uit te breiden. Naast diverse borrels organiseren zij jaarlijks een goed bezochte evenementen en zoeken zij verbinding met de Business clubs van andere Gooische Hockeyclubs.
Geïnteresseerd in een lidmaatschap van onze Gooische Business Club? Of wil je meer weten? Stuur een mail naar [email protected].
Donateurs (Vrienden van Gooische)
Iedereen die Gooische een warm hart toedraagt kan ‘Vriend van Gooische’ worden. Vrienden van Gooische dragen financieel bij aan concrete doelen die niet uit de contributies en sponsoring kunnen worden betaald. Items op de verlanglijst zijn o.a. terrasmeubilair, statafels, sleep pushtafels voor de jeugdopleiding, nieuwe meubels voor het clubhuis en een terrasoverkapping. Vriend ben je voor minimaal 100,- per jaar. Heb je hier vragen over?
Graag mailen naar [email protected].
Reunistenvereniging “De Rozenboom”
Ook Gooische kent haar eigen reunistenvereniging “De Rozenboom”. Alle oud leden kunnen zich hierbij aansluiten om een paar keer per seizoen bijelkaar te komen voor een hollandse hap (najaar) en Supor Sunday borrel (voorjaar).
Aanmelden kan via de website inschrijfformulier of via een mail naar [email protected]